Wednesday, November 24, 2010

erin suziana mokhtar


cukup lah ak rahsiakan smua ni...hari ni ak reveal psl future wife ak...tarar....hik3

tatkala malam semakin gelita...

blik aku sunyi..
kat court basket dpn ni ada sorang balak ni aja sorang awek shoot bola...nmpk sweet dan romantik walaupun hanya kelibat mereka kelihatan...mereka bercinta ke..abaikan...setiap org nk dicintai dan disayangi...dan ak juga ada kisahnya...jeng jeng jeng

malam yang sunyi tu ak sinarkan dengan mesej erin....erin suziana mokhtar
'awak...saya sunyi'

telefon ak masih berdiam diri seolah sudah mati..
bling bling...(bunyi mesej masuk)
'awak, sorry...saya x prasan td...mana roomate'
perbualan itu ak lanjutkan sehingga ak sendiri kekontangan idea.....
tp skrang ak dpt idea tuk menulis detik2 manis kitorang...jeng jeng jeng

kitorang knal masa exam muet...jeng jeng jeng(brape bnyk jeng3 lah)...ye baru lg...mungkin first sight love kot...ececeh...segan la pulak...tp kitorang x declare ape2 pon...kami berserah pada waktu je...ak knal dia masa speaking tu...masa tu ak sakit gigi...so ak x ckp banyak sgt masa tu...erin ni mmg peramah..dia bnyk dorong ak supaya bercakap..lpas exam tu...dia tanya ak..knapa diam je...ak cuma ckp ak x fluent sgt....xkan lah ak nk mngadu sakit gigi kot..tp alasan ak tu mmg betul jugak..lalala...ak cuba memancing..tp nasib baik ak x gopoh masa tu..ak mntk akaun fb je..dan bermulalah perkenalan kami dengan lebih erat lg

ak slalu msej je....tiap kali mesej terasa bahagia...sangat kekosongan jika berdiam....satu hari msej ak x dibalas...khampaan yang teramat...tapi mata ni mcm makin dipejam makin luas...aku beranikan tgn menekan no telefon dia dalam mnanti penuh debaran....x angkat...okei..mngkin busy..walaupun masa tu dah 90% setan mnghasut dan 10% hati fikir positif....ak call lg...panggilan disambut mesra...debaran ak hilang sekelip mata...dia pandai meriahkan keadaan...dengan keadaan ak yg gagap2 awalnya, dia atasi dengan soalan2 buat ak bahagia..rupanya xde kredit...x sempat topup agaknya...hehe..malam tu ak dh rasa hepi sgt...dalam kebahagian tu..ak ajak dia kluar...erkkk...first time date...tp...ajakan ak x terus disambut..."saya fikir dulu ye"...oleh kerana ak xde pngalaman sgt...fikiran negatif dan positif melonjak2..sehari dia diam...ak pun x brani nk contact die..x tahu knape..mngkin ak dh segan sbb die mcm xnak kluar ngn ak..

bling bling...'awak..hari tu ckp nk kluar'

ape korang rasa kalu org yg korang minat teramat sgt ajak kawin...camtu lah ak masa tu...tp ak x jawab pnjang...'owh..ok, nnti saya rancang balik ea...saya ambek awak..'...perbualan kami berenti kat situ...ak saja xnak pnjang lebar...dlm masa sama ak jerit yes sekuat hati....ak hepi sgt masa tu

ak dapat idea...mcm pasangan2 lain slalu buat...camtu lah ak cuba buat...alaala...lpas ak dh bgthu die nk g mana and so over...ak g ambek dia...okei sbelum ke rumah dia...ak drive...kete vios abg ak...x sangke plak dia bleh brani bg ak bwk...prasan bangge tu ada jugak..tp tahap sedar diri tu still ada la...market dowh..hahaha...tkot jgak nk bw kete die..tp xkan ak nk kluar ngan moto..meronggeng...x manis la org tgk..ececeh...lalala...mase nk kluarkan kreta dari garaj tu bleh plak ak drive kedepan...padahal nk reverse...ok...cuak teramat kot...ak pkai baju kmeja kotak2 tu..kmeja faveret ak...memandangkan first time ke rumah dia..susah jgak nk cri jalan...at the end...nmpk dh dr jauh dia bdiri dpan pagar putih pkai baju wana purple n jeans...sgt swett...ak dh rasa macam kitorang best couple of the year je..hak3

kete ak btol2 brenti dpan pagar rmh dia...dan2 je ak nmpk ayah ngn mak dia kat tepi rumah...ayh dia tgh bace paper..mak dia plak tenung tajam muka ak...okey...sebagai lelaki...ak cuba bertindak bertanggungjawab...ak kluar dr kete...erin tunjuk kat ak yg mak ngn ayh dia ade kat sudut tu...'saya jumpa diorang jap ea'...dia senyum dan mampu 'ermm' je...hehe...

'assalamualaikum pakcik, makcik...sihat..?'..ak cuba ambek hati diorang...perbulan ringkas terus menular..lidah ini semakin mnyusun kata2...
ak disambut mesra...sempat jugak mak dia ajak minum dulu...dgn penuh tatasusila ak tolak...'eh takpe lah makcik, susah makcik je..lgpun dh mnum kat rmh td'....padahal ak dh x sabar nk kluar...lalala...'saya bawa erin ye'...mereka senyum dan mnganguk...'baik2 bawa kereta' ayah erin bersuara

'awak ckp ape kat papa mama td' erin mnyoal...masa tu lah ak tahu yg erin pggil mak ayh dia mama n papa..kalu ak mak n pak je...org kg biasa la....
'xde pape lah'...borak kosong je...tu pun skejap je...btw papa mama awak sporting'...erin senyum bercampur segan...ak pon x tahu camana ak bleh jd se cool itu...haha...

erin: kita nk g mana dulu...
aku: awak nk tgk wayang x?
erin: crite ape...?

mcm slot soal jawab dlm crite spontan plak...ak tanya die die tanya ak balik...

aku: ntah...kita g tgk dulu k...

sesampai kat mesra mall yg baru je bukak kat tempat aku tu kitorang terus ke cinema...x sangke plak si erin ni nk tgk crite cuti2 cinta tu...dia ckp farid kamil ensem..."erkk...ape ak x cukup hensem ke...cukup shahfri jgn berangan...jauh panggang dr api..haha..biasa la semua manusia suka bnde cantik..itu lumrah" bisik ak dalam hati...ak trus je stuju...lg pun crite tu romantik komedi...hehe...'romantik'..

tket pkul 5...jam masa tu baru pkul 2...tiket yg kitorang beli td ak simpan kemas dalam wallet..dan2 je antare bnyk2 seat tgh tu dh penuh..yg ada pun suma satu2..so xkan kitorang nk duk sorang kanan sorang kiri..hehe...mngkin itu takdir...kitorang duk couple seat yg biasa kat port tepi kanan dan kiri..korang pun tahu susunan krusi tu kan..

erin: awal lg la..kita 'window' dulu jom...
aku: jom...tp lapar la..
erin: ala kalau g makan dulu nnti x sempat window shopping..(riak wajah dia yg manja buat ak mngalah)
aku: ok2..anything for you...

kami susun langkah ke seluruh pelosok mall tu...sampai la satu kdai baju pompuan...agak segan..tp ak ikutkan jugak...ada satu blouse kat hujung tu...ak nmpk lawa sgt...ak tunjuk kat erin...dia teruja sgt...trus suruh amoi kat kedai tu ambekkan...

erin: lawa kan...colour pun cantik
aku: try dulu...baru sy bleh komen..
erin: awak ni ada2 je la..(gelak kecil..)

erin mngatur langkah ke fitting room...beberapa minit lpas tu baru kluar

sangat menarik..mcm bidadari dari syurga..hehehe

erin: awak....ok x?? (die kebilkan matanya yg bulat tu)

sebagai lelaki normal...cair hati ak..perghhh...terbaik yang amat...ak diam seketika

aku: eh..x prasan lah..igtkan sapa td...cntik sangat..
erin: btol2 lah...
aku: ye serius la ni...x tipu...awak cantik sangat...

erin masuk balik dlm fitting room...kluar je....sekuntum senyuman yg jauh lebih manis dari gula dilemparkan...die trus tuju ke kaunter...RM 69.99 terpampang kat cash machine tu...tgh erin sibuk tunduk meraba wallet dia dalam hangbag merah hati tu...ak lebih tangkas memainkan peranan..ak hulurkan 2 keping not 50 kat cashier tu...dh siap cashier tu masukkan baju tu dalam paper bag bru erin jumpa not 100 dan hulur kat cashier tu...

amoy: tq..sudah bayar (amoy tu bersuara dalam riak muka x bersalah)

erin dengan muka terpinga2 pandang ak...mata kami bertaut...tettttttttttttt....hahaha...

erin: awak bayar ke?
aku: yup...(ak sekadar mnguntum senyuman ikhlas)

erin diam lpas kluar dr kedai tu...dia segan kot sbb ak bayarkan...

erin: knape awak byr baju td...kan tu baju saya yg nk pkai....habiskan duet awak je..
aku: eh xde la...saya suka awak pkai baju tu..awak anggap je tu hadiah n kenangan first date kite eh..
erin: awak ni..mnyusahkan je..dh la duet wayang pun awak byr...
aku: haha..xde pape la..awak nk bayar balik ke??..(ak cuba sempoikan keadaan yg agak serius)
erin: ermm...masuk buku tiga 5 erk..haha

dh puas pusing2....tp jam baru pkul 4.13..

erin: kita makan dulu lah
aku: ok gak...tp saya g surau jap ekh...(dalam kehangatan cinta itu ak x lupa pada yg maha satu)
erin: ok la...sy pon nk ke tandas...

dia xleh smayang kot...lalalala...

kitorang makan kat MC D je...tp erin blanja...dia ckp sbb nk tebus balik duet ak..haha..apa2 je lah...yg penting perut terisi...hehe..masa ni antara waktu2 bes...erin order aiskrim jugak...masa kat kaunter...erin dh tanya ak..nk aiskrim x...ikutkan hati mmg ak nk sbb ak mmg suka aiskrim..tp memandangkan keadaan gigi ak yg masih x menentu ak tolak...erin tahu ak suka aiskrim...so die pelik...pastu dia ckp..kita kongsi eh...

aku: awak mmg dh familiar dgn MC D erh..?
erin: boleh la jugak..sbb dr kecik memang papa slalu bw kitorang adek bredek mkn MC D..knape?
aku: xde..sy jrng je mkn MC D..so mmg x familiar...ade skli tu sy mkn burger tanpa sos..sbb x tahu camana nk ambek sos..hahahaha...masa tu darjah 6
erin: ye ke....haha..awak ni..........mcm2 lah..skrang dh pandai ea..?
aku: ntah...haha..kalu kfc tu familiar la..

kenyang perut ak mkn sebijik burger tu...dengan gelak ketawanya lg..haha.

erin: knape awak xnak aiskrim..kan faveret awak..
aku: saja...sbb nk tgk awak je yg mkn..bleh konsentrasi sket..haaha
erin: oh...ea...mngadalah awak...

sedap je ak tgk dia mkn...tp nmpk jugak dia segan2...sedetik kemudian..erin acukan sesudu aiskrim ke mulut ak...jeng jeng jeng.....ak yg terkejut..seolah2 terpaku...

erin: rasalah..sedap..!

amat malu masa tu...tp ak wat cam biasa...cuba bertindak macho...ak rs dengan suapan erin tu berjuta lg sedap kalau ak mkn sdiri...okeh...ulut bulu dh naik daun...tp ak x brani nk anggap lebih2..kita x mampu baca hati dan prasaan org spenuhnya...

erin: agak2 wayang tu habis pkul brape erk?
aku: ntah...xpasti la...awak call la mama dulu..ckp balik dalam pkul 7..ok?
erin: 7 ea?...jap2 (trus capai henset)

5.16 ptg...
agak terlambat...sbb ak pergi kat carpark dulu..ambek jaket...td lupa nk bawa skali...kitorang masuk trus movie start....keadaan sangat sejuk....ak rasa kat oversea pun x sesejuk tu...menggeletar jugak la...tp seb baek ada jaket...erin yg pd awalnya bersuara semakin tenggelam dalam kesejukan...ak cuba bertindak protactive...ececeh...hahaha...ak sarungkan kat blakang erin...erin senyum dengan ucapan tq...movie tu best...x perlu lah ak nk review kat sini...scene romantic pon bes....ada masanya erin pandang ak...ak mampu balas dengan senyuman je..dr dalam mata erin...ak dpt rasa yg dia hepi sgt masa tu...x sangke jugak ak masa tu....erin rebahkan kpala die kat bahu ak....ak blagak cool..walaupun sbenarnya tidak..haha....ak x tahu macam mana nk gmbrkan perasaan masa tu....ak rasa ak dh terbang lebih tggi dr klcc dh...tak tahu knape lidah ni gatal sgt....

aku: erin..

erin sekadar dongakkan kepala..

aku: i love you........very much
erin: me too

jawapan dr erin buat ak mnguntum senyuman sampai pipi...tangan kitorang terus bertaut erat...macam dh xde ape yg boleh pisahkan kitorang masa tu...kitorang rasa bahagia sgt..mata kami seolah x mampu memutuskan renungan satu sama lain....ak dpt rasa kepala kitorang makin lama makin rapat..............bibir kami umpama ada kuasa magnet yg menarik....suasana romantik tu berderai dengan suara tawa penonton lain dgn gelagak pelakon cite tu...Astarfighullahalazim....syukur pada tuhan...nasib baik x sempat jd pape...kah9


tettttttttttttttttttttttt...the end....itu semua imaginasi sahaja....ak bace blog zack bnyk sgt drama sebabak...ak bace blog laen plak ade je imaginasi cinta...so ak pun hasilkan jugak untuk blog ak.....lalaaalala...jgn marah erk...amacam? bleh jd pnulis cerpen x?....hahaha....

(xde kene mngena dgn yg hidup ataupun mati...nama pun sekadar tumpang lalu dlm otak ak je..rasa mcm nm tu bes)

dare to dream...ececeh...kih3

10 comments:

Niena Ainina said...

tak gune! mati2 aku ingat kau dah jumpe jodoh..

tp ok r.. m'jadik gak ko mnipu kan..

me.eta said...

wahhh2. boleh jadi iklan ni kat tv. :DD

shahfri shpie said...

nina: romantik x kitorang...tettt

eta: hahahah...bulan depan bakal pecah paggung...40 juta...kalah la 2 alam dr rozmey tu..ahhhaha

cikdieyla said...

aku bace ayat ke 4 je aku dah tau ko mule menipu.hahaha..sengalll la weh

shahfri shpie said...

dila: kalu org yg knal n tahu ak...bce tjuk pon dh tahu ak tipu..haha

me.eta said...

alahhh. apa cite 40juta jek. kasi la tinggi lagi. haaha

akmal afiqah said...

arggghhh!!!!!iye2 jek ak tumpang bhgie kat mg..terkena!

cikdieyla said...

haha.maknenye aku kire hampir totally kenal kau lah.sbb baris ke 4.kire boleh la tu.

eh,tak payah tertipu la dgn dr rozmey,ko cume perlukan dlm 300 000 org je utk tgk filem ko dh boleh tewaskan dr rozmey.tak caye ko g tanye eta.haha

shahfri shpie said...

akmal: kah9...nntikan kmunculan season 2...hak6

dila: haha...mngkin dh...tp bnyk lg yg tersirat x tersurat psl ak...cewahhhh...ak ni prnah mmbunuh, merogol, merompak tahu x...hahaha

jgn r kutuk2 idola ak tuh...ak 'syg' dr rozmey...rmbut cndawan dia ensem..hak6

cikdieyla said...

jap lagi polis dtg tangkap ko.aku dah d report.sape suroh bagitau aku,aku dah la jujur.haha