Monday, December 27, 2010

4 madu...


4 madu....baru je hbis tgk....meh nk cita sket noh....jln crita mmg sepenuhnya pasai poligami...tetttt...azlan n asrul...adek bradek tiri...bapak diorang kaya raya..harta 160 juta..tp dh mninggal..so harta tu jd wasiat tuk 2 org ank dia ni...tp bersyarat...diorang kena menikah dgn 4 org isteri...ank yatim..buta..janda...n last skali suka hati...tp ada la cabaran2 dia..mcm masa dan juga wang..jeng3...si azrul ni dpt la isteri2 yg baek2...walaupon sorang tu dh tua n sengau...si asrul plak dpt isteri2 yg cun melecun tp semata2 nk duit sejuta...so last2 si azrul bahagia dgn isteri2 die...tp si asrul plak..3 mntak cerai..kecuali isteri ptama dia je....antara moral yg nk disampaikan...kita x tahu jodoh kita..panjang ke pendek...mcm si azrul kekal...tp si asrul x kekal...tp ape sbb ayh dia bingung sgt suh kawen sampai 4..ha tang tu hang kena tonton sdiri la...

cita ni bes...mmg bes..lawak...tp ntah la..aku x rasa hepi mana tgk cita ni..tgk si azrul hepi mmg la best...tp mngkin sbb crita ni x seangkatan dgn aku kot..ak x nak sembang psl madu2 ni...tp the way diorang dpt kan isteri....

aku bg contoh...aku ni mmg suka bg contoh yg jauh sket mnyimpang..tp ade kesinambungan...okay...satu hari korang dpt satu assignment x kira la dr bos tmpat kerja korang ke lecturer ke..yg penting satu tugasan...korang ni punya semangat sampai x tidur malam...jln kerja korang bapak la panjang lebar...dh rasa perfect dh...kira terbaik la...then si kwn korang ni plak..simple je buat...sampai korang pon x phm ape yg dia buat ntah...ringkas sgt...tup2...bila kerja tu korang submit...yg korang punya kena reject....pastu dgn muka selamba kacang tanpa segan silu...si lecturer atau bos korang berdialog sambil senyum.."sila cuba lagi jgn putus asa"...kira kena repeat sem la ni....pastu yg kwn korang yg wat simple td senang lenang dgn jayanya dh berjaya meraih kejayaan dia....

tu kalau kena reject...kalau yg diam je lg la rasa hampa...kita punya duk bahagia tima nk submit tu...dh rasa cam assignment thp thesis dh...tp lecturer korang x ckp sepatah pon...wat diam je...at least bg la nasihat ke..ape ke..kalau korang ape yg korang rasa...tipu la kalau jawapan dr korang.."owhh..okay, usaha tangga kejayaan..cuba lg"...hey..kalau korang sekuat tu untuk berkata2 mcm tu SEBELUM korang bersedeh kecewa nk bunuh diri...aku tabikkkk sprinngggg r....hik3...

okay itu je contoh yg aku nk bg...so mngkin ade yg ckp..menda hape la yg aku mngarutkan ni....hahaha...kalau aku jd korang pon..aku akn kata bnde sama..n mngkin x blogwalking ke sini dh....tp tu kalau aku baca dgn biji mata semata2 la...jadi...dont judge a book by its cover...hampeh...so bace bkn hanya dgn biji mata semata-mata..bace dgn mata hati...sila buka minda ye kenkawan...tettt...

~sorry..mood aku terumbang ambing sket,,,aku manusia jugak...tetttt...smile..ceriakan hidup anda...entri ni xde kaitan lansung dgn assignment =)

3 comments:

fyna said...

besh e?

shahfri shpie said...

best best best...lawak sgt..hehehe

cikdieyla said...

buat review cerite saw 5 boleh??aku tak faham sgt cerita tu sbb tgk sebelah mate..itu pon ade mase tutop mate teros.hahaha...yg aku tau,cerita tu pasal game yg kene solve,kalau tak dpt mmg mati.jln cerite sebenar n sapekah jigsaw tu aku pon confused..