Wednesday, December 1, 2010

bila ak sedih.bosan.penat.sunyi


semua org ade prasaan kot..lalala...smua org jugak ade cara sendiri mcm mana nk handle prasaan diorang...x kira prasaan sedih....suka...atau ape2...msti ada cara nk handle...bila kita sedih...kita nk hepi..bahagia...gelak..tawa...tp tahu x...tanpa sedih.duka....hidup kita x sempurna..."I do believe that if you haven't learnt about sadness, you cannot appreciate happiness". ak rasa ak sgt pelik...sbb kadang2...ak suka rasa sedih..sbb..bila ak sedih...ak pikir psl diri ak....psl ape yg ak buat...tp bila ak sedih...ak stress...bila ak stress, bosan, penat, and so over...ak buat salah satu dr bnde di bawah...

tenung sesuatu...
kadang2..ak sendiri x sedar yg ak tgh bosan..penat n ape2 lah...biasa kalu dpn laptop...kalu ak ber-photoshop..mmg agak x igt dunia..walaupon ak tgh penat....so ape yg buat ak brenti dr ber-photoshop?...bila ak dh mula merenung sesuatu...biasanya ape yg ade dpn ak tu la...pensel..langit....kipas..syileng...skrin...so ak kn ckp dlm hati..ok ak dh penat!

ak conteng...
guna pensel...ak x suka guna kertas yg baru..sbb kalu kat kertas baru..bnde ak conteng mmg x jadi..kalu jd pon..ntah la.....ak suka menyelit pada kertas yg ada depan ak...kalau kertas tutorial..maka kat situ lah terluahnya ape yg ak nk conteng..biasanya perkataan2 tebal...pasu bunga...biasanya...mula2 ak akn lukis bulat yg x sempurna...tp dr bulat tu..ak akn tukarkan jd sesuatu yg terlintas...ak cuma ikut je hati ak nk buat ape..sampai ape objek tersebut pun ak x tahu....kadang2 bulat bleh jadi pensel....botol...mcm2 la..hoho

dengar lagu...
kalau ko tgh sedeh ko suka dgr lagu hepi eh...ak x...ak lyn lagu sedeh..so agak btambah sedih la..ntah..nak kata ak suka bersedih tu...mmg x btol la otak ak ni...tp ak rasa...bila ak dgr lagu sedeh...ak dpt release masa tu jugak...lg satu..bila kita sedih or ada masalah ke ape ke...mesti kita nk org memahami kita..btol x....ini terjadi pada ak...bila ak crita kat orng...ak slalu rasa org x fhm....walaupon mereka bg nasihat...ok..abaikan tntang tu..cuba korang bayangkan ko ada masalah...then ko crita kat kwn ko...pastu diorang gelak je..hepi je...x ke rasa hampeh gila...so sama la dgn lagu....bg ak...kalu ak dgr lagu hepi...lagu tu mcm x fahami ak...ak mmg plik...tettt...so kalu ak sedeh...lagu pon kene lah sedeh...mesti ade yg ckp...kalu tgh sedeh..pastu kwn2 gelak,,,tu sbb diorang nk bg kita hepi..ok...itu engkau...ini ak..hehehe....ak lebih suka org memahami ak dr org tarik ak dr kesedihan ak..tp kalau 2-2..itu cukup bagus

tutup kpala dengan bantal...
ni kalau ade ats katil la,...sambil earphone terselit ketat di telinga..ak tutup kpala dgn bantal... walaupun 'busuk' ....x de mslh....bkn bntl org..bantal ak...dr ak bau wangi2 cam aromatherapy tu... baek ak bau bantal ak...btw..bau bntal tu bukanlah cara ak nk hilangkan masalah...ak suka gelap bila sedih...bila tutup ngn bantal..keadaan automatik gelap..haha...tp..ak akn buat satu salur untuk ak bernafas...hahahaha...kadang2...ak pon guna tuala jugak..kadang2..ak peluk bantal..pastu kpala tegak ke atas


aku perhatikan org...
kalau kat bilik ak...ak selalu tgk org dkat court dpn ni...tgk diorang main....diorang hepi....diorang fikir camana nk dpt bola je masa tu...tgk org mkan....tgk org dating...tgk org bjalan...ak pon x tahu..ntah ape yg ak dpt pon x tahu lah....

aku menulis blog...
dh bnyk kali ak ckp...ak suka menulis blog ni...bila bosan..sunyi...sedih...dan lain2...sbb..macam ni...pernah x ko rasa sedeh...bila ko rasa sedih..ko nk bkongsi dgn org kan..dgn harapan..die paham ko...walaupon die x dpt tolong...dia memahami pon dh cukup bgos...itu bg ak la..kalau korang ak x tahu plak..tp yg menjadi masalah adalah...siapa org yg nk mendengar crita kita...semua org ke nk dgr.??..kalau ak lah..ak ade masalah..kalau org x tanya...mmg xde ak nk crita..mmg rasa nk bkongsi tu ade...tp..xkan sebarangan org nk g crita kan...kalau org yg ak PERCAYA, ak terus je crite...oleh itu...ak rasa blog adalah tempat terbaik...sape yg bace blog aku???...sape yg bace blog ak...follower ak yg x brape nk setia la..haha..sbb diorang memahami...btw..ak appreciate korang..walaupon 20-21 org je.. korang dtg bukan nk mngutuk dan menambah masalah ak..tp korang dtg sbb korang nk bace ape ak nk share..dan korang nk melawat..shahfri ni sihat ke meninggal ke ape ke..kan3....skrang ak menulis blog...sbb ak sedih...tetttt...tp ni x bermakna semua entri dlm blog ak ni..ak menulis masa ak tgh sedih...

ko...? agak2 ade yg pelik2 x?...haha...jgn bunuh diri sudah...

2 comments:

Ciao Annin-sama said...

For me, dari rasa sedih, duka, happee, ceria lah yang mampu mengajar kita erti hidup. I do agree with that words of yours, without sadness, we wolud not know how to appreciate happeeness in life. But don't overdo yourself ya Shahfri :D

Kalau saya stress, penat, saya lebih suka dengar Japanese rock, bagi penuh telinga. Walaupun ada yang kata ia lagi akan memenatkan otak sebab bising, tapi saya rasa puas! Hehe!

Tapi sejak ada blog, inilah tempat terbaek meluahkan segala rasa terbuku di hati. Like you, blogging is the only place to speak out our heart. X kisah pun ada yang baca ke x. Yang penting, habis semua dah keluar hahaha!!!

shahfri shpie said...

tq for comment...
totally agree with you....blogging is the best way right..'x mngharap untuk dibaca, tp x larang sesiapa membaca'..kata2 kwn sy,..haha...all those happiness and sadness actually try to tell us something about life...