Sunday, December 26, 2010

blogwalking bersama si comel Yiedpozi ...

[entri ni sangat panjang!!]
wahhh..dup dap dup dap......lalalal....hepi nih..smngat pon membara2..hahahaa...ape yg buat aku hepi..?..adakah aku telah berjaya merogol org???...ya...tidak tepat sama skali...ahaks3...

skarang hamba brada di kampung halaman tercinta...bukit kuang, kemaman, terengganu!!!...senyum sokmo deh..=)..agok2 kalu aku cakap teranung direct mg sume paham dop???...hahaha...aku sapa sini mlm smlm...dekak pkol 4 bru sapa...naek bah SP bumi...debor anya duk lam bah tu...mcm naek roler koster..ahahha




hahaha..harap korang suma phm ye...kalu x phm sila ke page google translate...ahahhahaa...okay, meh aku nk cite satu2..mlm kelmarin aku sampai sini...naek bas tu...fulamak...best owwww...pakej..korang bayar harga tiket bleh naek bas n bleh rasa camana seronoknya naek roller coaster...x pyh susah2 pergi times square atau genting tu..ahahaha...sumpah cuak gila wa ckp sama lu..dh la seat dpn skali ats plak tu..so korang akn nmpk full view bengkang bengkok naik turun bukit highway nih...part selekoh paling best kot...wah..rasa cam nk tercampak je..tp memandangkan driver tu 'pro' thp gaban...kami selamat..itulah  keunikan kenderaan awm di Malaysia...'sangat unik dan selamat'...tp kan..aku pernah dgr satu ceramah...sorang uztaz kat you tube..see....ustaz pon dh masuk you tube skarang..hahha...dlm ceramah dia..ade sentuh psl kmlangan bas ekspress...dia ckp bila blaku kmlangan..smua duk slhkan driver tu yg lalai dan bw laju...dh yang si penumpang yg wat slambe x p tegur driver tu ape psl....tettt...btol jugak kan...KITA ni..suka sgt nk tuding jari kat org...yg KITA ni smua nk btol..ceittt...jd ini juga keunikan rakyat malaysia..ermm..aku x kot..sbb org ckp aku ni gelap..so mngkin warganegara india..x pon..nigeria..jap aku nk check IC jap..hahahhhahaha.....tp kan dlm keseronokan kami para penumpang melayari bas ala2 roller coaster..aku sempat la tidur...sbelum aku tidur..sempat la aku dgr perbualan driver ngn sorang llaki kat bwh tu..mcm2 bnda diorang sembang...bab kemlangan bas pon ade,,,driver tu ckp..slh satu faktor sbb highway ni panjang..so rasa bosan..hahahaha...aku nk gelak jap...pastu si llaki yg mnyembang ngn dia tu kluarkan idea bernas dia ..cantikkan jln la..pokok warna warni la..n yg x leh bla..psng bunga api sepanjang jln *dlm nada selamba..WTF..kah9...pastu diorang gekak kuat...mcm siot..haahha...then, tiba2 bas tu brenti blakang bas Mutiara..'mnde la plak mslh ni'..aku yg mngatuk buat2 tgk jam mcm ahli korperat yg yakin die akn lambat ke mesyuarat tender 300 juta..ahhaha...rupa-rupanya bas Mutiara tu tayar pancit...tiba2 bas tu dikelilingi lelaki2 yg rasa mereka bertanggungjawab..aku??..hahaha...so diorang bertungkus lumus tukar tayar bas tu..rumit jugak lah...tayar bas..bukan tayar basikal 3 roda tu....so pjalanan yg sepatutnya dijangka tiba pada jam sbelum 3pg terlewat ke slepas jam 3ptg pg...smpai je dkt simpang nk masuk kg aku..aku pon mulalah mnagatur langkah dgn gelabahnya..dan hampir jatuh tgga dgn beg yg terhuyun hayan..hahaha..malu kot..tp ape ade hal..bukan diorang kenal aku..nmpk muka aku pon x kot..gelap...itulah kelebihan org berkulit gelap...hahahah.."bang brenti dpn tu ye"...call ayh aku suh dtg ambek..smpai rumah..kereta bru abg aku dan2 je dpn rumah..sumpah jeles..arghhhhh...takpe.. kalu ko x beli kereta tu..xdenya naek smngat aku nk blaja lg pandai dr ko..hahaha..tahniah pada kau..

okay..hari pertama dirumah...cari ank aku dulu..mesti dia rindu ngn bapak dia ni..hehe..mak dia plak camana??..x yah ckp r...nmpk aku turun dr bas pon dh melompat2 peluk aku...tetttt...okay itu karut belaka...ank buah sbenarnya... setahun lbih...nasib baek dia igt lg sapa aku..hahha...then..ke rumah abg aku..lyn astro beyond dgn tv gergasi die..fuhh..dia balik kg..so aku la yg bermaharaja lela disitu..lyn crita night at museum bersama coco crunch kepunyaan ank2 buah ku ..kakaka...memandangkan rumah abg aku tu pkai streamyx..so internet mmg superb laju lah..sambil tu pe lg download porn la...ceitttt...bengong kau shahfri..hahaa...xde la..aku pon download la 4 crita...Tron, 4 madu, Repunzel, dan Unstoppable.. esok bakal ditonton la...hehe...balik rmh mkn ns..zohor

ptg tu aku p potong rambut kat saloon yg biasa aku potong..wahh rambut smart cam aku pon potong rambut kat saloon?..hahaa...saloon tu bukan 5 star pon..tp ok lah..ramah..murah..n ade air-cond...kira aku dh slalu ke situ..sampai amoy tu pon dh tahu aku nk potong lagu mana...td..bes plak tgk mamat tu cuci rambut...rasa cam nk buat jugak je...tp apekan daya..aku x bawa wallet...11 ringgit je dlm poket aku,..mane cukup...dalam hati aku harapkan amoy ni bg aku cuci rambut free sbb dh jd planggan tetap....tp cam haram...impianku musnah hancur berkecai..kah9...balik rumah..aku mesej member aku...ajk teman g beli tiket...balik tu aku merenung masa depan jap kat bwh pokok jambu dpn rumah...tetiba ank buah aku entah yg ke berapa puluh melintas,,hehe...
"heikal..sini jap..cu g beli goreng pisang jap"
"ooo..mana duet nya"....aku selup poket..ade 3 ringgit..duet lebeh potong rambut td..
"mu beli goreng pisang 2 ringgit"
"pastu upah seringgit"..ceittt..dan2 je dia sambung dialog aku..nmpk je yg duet aku lebih lg seringgit..haihh..

pastu  melintas lg ank buah aku yg tingkatan 2...aku mmg kaya dgn ank buah..mcm biasa..dia request lgu suruh aku download..hahaha...tu lah rutin dia kalau jumpa aku..goreng pisang sampai..bnyknya minyak..sembang la dgn ank buah aku tu..seperti biasa..aku selongkar enset dia..mak aih..awek punya la cun..mcm siot...kalau dulu dia malu nk crita ngn aku bab2 ni...skrang mngkin dh matang sket kot...so lebih terbuka..dia crita la psl awek2 dia tu...ceittt...biasa la budak baru nk naek..ahhaaha...cerita2 psl kampung aku yg aku ketinggalan selama sebulan pon sempat aku korek dr dia...asar


5.30 start motor...aku g ambek mmber ak tu..beli tiket..bas sp bumi jugak..2 hb..1.30 tgh hari..baru sehari balik dh kena cr tiket...biasa la..bukan aku sorang yg ke kolumpur tu..kemaman dh maju kot...hahahaa...so first come first serve...lps tu g lepak pantai jap...penuh ngan pasangan bahagia je...
'dikala angin pantai meniup rambut mu yg lurus..aku sisirkan ke tepi..kulit mu yg putih bak buih2 pantai...oh maria'...tettttt..aku sudah bosan dgn maria..maria3x..hahaaaha...
erkk ape kena mngena??..haha...best ow duk trg..pantai pantai dan pantai..keropok keropok dan keropok..budu budu dan budu...rakanku, sila jeles..nk sebut lg lah..pantai90x...hahaha

ptg tu..lpas hntr member aku balik..smpat la sngah rumah akak aku jap..seperti biasa..port berkumpul ank branak..minum ptg mmg tersedia indah...cuma aku terlambat sket..aku nmpk cuma tggl pinggan dan kerak goreng pisang je..nvm, aku dh mkn pon td..x jeles la..hahaha...dan la pasang telinga dgr diorang mngumpat,.hak3...abg aku yg balik kg tu pon dh smpai rumah..rumah mereka sbelah mnyebelah je..juga berlokasi depan rumah aku..

maghrib aku blik rumah...baring ats sofa, tgk kung fu panda kot...aku pn x tahu knape tbe2 rasa cam x sedap tubuh..rasa nk tdur...aku pon dgn rajin nya melangkah masuk dlm bilik..tettt...aku tdur...8.30 bru terjaga...maghrib ntah ke mana..ishh...akak aku ayh aku..xde plak nk kejut...tbe2 jam berubah pkul spuluh.,.ahaha..aku boleh smbung tdur blik..ak pun bgun p mndi...tetiba aku dgr ade suara."la ingatkan xde kat rumah"....ahahha..rupa-rupanya diorang smua igt aku kluar kot..tu yg diorang x kejut aku..hak3...KOT la...hik6..aku rs nk mkn burger, so lps mndi, isya' p beli burger..aym double..rm 3.70..mahal x?..akak aku kirim benjo..mak aih..rm 1.80...aku igt lg zaman ak tadika dulu 80 sen je satu...ceittt...zmn dh berubah...hahaha...tp burger die superb punya..daging tu tebal gila..fuhhh...balik tu lyn drama melayu plak  'kasut'...sedeh seh..aku mkn burger 3.70...diorang nk beli kasut skolah pon tergapai2 kelemasan...aku miss anugerah skrin mlm masa aku blik sini..nvm, internet ade kot..hahaha...aku sokong industri filem melayu okay...aku bukan jenis org yg anggap membazir duit kalau tgk cerita melayu kat wayang..tetttt...

okay....sbelum masuk bilik untuk tdur,,,,aku sempat pulak mkn nasi berlauk-kan lauk yg ayh aku bw balik dr surau td...gulai daging dan aym msk merah...buncit sudah..tgh hari tu lps giant mkn nasi ngn budu...tett...biasa la..duk rumah mmg perut terisi..jd sila ambil kesempatan..hik3...masuk bilik,,curik broadband abg aku,.,.on9 jap...bukak fb..xde pape sgt..bukak blog...reply msj kat shoutmix ..yied pozi tggl pesan...ade something bes kat blog die...aku usya la...yied buat senarai tuk blogwalking... dia ckp die ade 2000 list... tp dia buat 60 dulu kot...aku pon check la dgn hati berdebar2...jeng3...perghhh...terharu gila...blog aku tersenarai dlm 60 per 2000 tu..thanksss yied...syg ko..erkkkk...ahhaha...btw, entri yied tu la yg buat aku mngarang mlm ni...hehe...1.58 pg...telepon aku rest mlm ni...diam seribu bahasa...sihat?..dh mkn?..dh tidur?..dh mndi?...tettt...nk tdur..esok ade klas..ehh..lupa plak..sedang bercuti..maen game dulu la..ehhehehe



oh ye...aku baru check IC td...aku rakyat malaysia rupanya..hahaha...
PROUD TO BE MALAYSIAN..yeahh..sayangi negara anda..=)

2:03 AM 26/12/2010

7 comments:

cikdieyla said...

unntunggg la....ade pantai..haihhhh!!!

maksu zerra said...

ahaha..okie..entri yang sgt panjang.
tak penat type ke?

shahfri shpie said...

zerra...aku mmg ade mslh sket dgn type menaip ni....menaip boleh release-kan semua masalah owhh...ahahhahaa

shahfri shpie said...

tp kadang2 pikir jugak..ade ke org nak bace panjang camni..hahahah

maksu zerra said...

ahaa..
takpee...org baca ke tak sukeati laa...
ahaha asal dpt release tensionnn :)
that good for u..

shahfri shpie said...

btol2...ehhehee

wada Ahmad said...

org ganu gk ney...
senyum sokmo lah..huhuhu..