Tuesday, December 7, 2010

ooohhhhhh penantian....=)

pnah dgr lagu bienda x....bberapa tahun lps....kalu tahu...sila bace tajuk entri ni dlm nada lagu tu....ahahhaa

ok...ak x tahu knape sjak ak balik sini...idea ak kosong utk berblog...btw...dlm entri ni ak nk ckp psl menunggu...boleh...?..kalo x boleh pun ak kesah ape..ini blog sape...haha..ok2...gurau je..kebajikan pmbace dititik beratkan...

okay...adakah korang suka menunggu...tahniah jika menunggu itu telah menjadi hobi anda sejak sekian lama...ape2 pun perspektif korang terhadap menunggu..ak jugak ade perspektif tersendiri....tp ak rs korang pon mcm ak kot..okay.....ak x suka menunggu 'dalam kurungan' benda yg x pasti bila penantian tu berakhir....sebagai contoh..

menunggu bas...
sgt rasa hampeh bila menunggu bas yg x tahu bila nk sampai...ak ni pon duk tercegatlah kat terminal tu...kalu berteman xpe..kalu sorang...hampeh...tp kalu berteman pon mmg rasa hampeh jugak kot...buang masa...ok..let say bas pkul 3...tp pkul 3.30 x smpai2...3.50 x melintas lg...dlm situasi mcm ni...ak x akn dpt buat ape2 melainkan memandang kekiri dan kekanan...siot x....mngkin korang ckp...pergi la mkn dulu ke hape...mngkin itu ape yg korang buat..tp ak mmg x blh...mcm mana kalu tgh2 mkn tetiba bas smpai..lg skali rs hampeh...lg satu ak mmg x blh buat mnde lain bila menunggu mnde x psti ni..msti rasa x bes....mnde2 ni biasa terjadi bila menunggu shuttle bas...mcm masa ak zmn skolah dulu...schedule diorang mmg terabur habis...pjalanan dr kmaman ke kuantan ada la dlm 2 jam lbih..tp kalo naek kreta 50 mnt je kot...bygkan, korang akn smpai ke stesen bas dan hanya mampu melihat kekiri dan kekanan...

adakah kamu paham?...kurang..okey utuk lbeh pmhaman..ini ade satu cnth yg agk universal sket

korang ad satu dusun durian....tetiba..bila tibe musim durian...ade satu je durian yg korang nmpk...ok..msti durian tu korang tertunggu2 bila nk jatuh kan...xkan korang nk biar je luruh sendiri..kalu org laen ambek mcm mana...ha...so ape korang rasa bila menunggu durian tu nk jatuh....nk tggl syg pulak...tu lah satu2 durian yg berbuah...bosan x tggu hari2....kalu buah tu mnunjukkan ciri2 nk jatuh xpe...ni kalau statik je kat dahan tu mcm mana pulak...

so sama la mcm bas td...bas tu je la yg korang harapkan..xkan nk biar...kan9..?

okay ni lg satu...korang tggu member korang...nk g kemana2 la...okey, sejam lbeh tp x nmpk btg hidung lg...pastukan bila korang call, utk tny dh siap ke blom...die slambe ckp.."eh ko pegi dulu la"...sumpah ak rasa nk bunuh je kau masa tu...hahahaha...ak lbeh rela x pergi or mnunggu lg sejam (tp kau kne ckp dulu brape lama nk kene tggu) drpd kau ckp "eh ko pegi dulu la"...annoying siot...

owhhh..mgkin korang ckp..."alah, shahfri....ko je yg x reti nk bersabar..",,,owh..mcm tu ke...hahahaha..ske hati korang la nk ckp ape...itu pndpt korang kan...tp ak rasa ak bleh la nk bsabar 'sket2'..sbb ak x kesah mnunggu kalau bnde tu pasti...cnth kalau kau lewat..just call. lg sejam ak smpai..ok...atau, tggu bas, ade org bgthu..bas ni lwat 2 jam...ok...atau, buah durian td tunjuk ciri2 nk jatuh atau terus statik jd pameran book of record....hahahhahaha...

okay itu saja luahan rasa untuk hari ini....btw...ak pon slalu wat org tertunggu2....hahahaha....so...ak x la ambek serius sgt mnde ni...tp kekadang bosan jugak bila dh slalu mnunggu...hehe

5 comments:

cikdieyla said...

hahaha..shpie..tggu ye!!
sile bersabar..tp x pon..ko g lah dulu..annoying tak???hehehe

perumpamaan ko sgt variasi.haha

missy hucena said...

penungguan mmg menyesa kn...hhheee

try usha entri ny... http://4g3td3past.blogspot.com/2010/12/bikini-awak-dan-saye-tak-kan-same.html

Ciao Annin-sama said...

Tunggu kalau jumpa xpe gak kan? Ni sampai ke sudah x nampak. Alasan pulak kena yang x munasabah dengan masa yang kita dah buang macam tu je. Ish ish.... Sakit jiwa wooo! ~

shahfri shpie said...

@cik dieyla..be continuously keep waiting...hehe...for 'one'

@missy hucena...tq for comment...entri anda tgglkan itu menarik..=)

@ciao annin-sama...tq komen...mcm slalu kene je..hehehe...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.