Sunday, December 19, 2010

tutorial photoshop bersama shahfri shpie....


haritu...ada sorang kwn blog aku suruh buat tutorial..btw, aku xde idea nk ajar ape...skarang aku dh ade idea drpd kwn aku...okay..nnti dlm tutorial aku..aku mntak maaf kalau aku slh ajar..sbb aku ni bkn diiktiraf pun..sekadar berkongsi ape yg aku tahu je,..

okay, sbenarnya...korang kena rajin try n error dlm photoshop ni...terutamanya tentang tools tu...ape fungsi-fungsinya...tp takpe..aku akn tolong korang ape yg aku termampu nnti...

satu lg..kalau nk edit gmbar..korang jgn igt sekali korang buat..mnde tu akn menjadi...nnti msti akn nmpk kaku..plastik n x lawa dan sebagainya..aku pun mcm tu...ok..pertama sbb korang asyik mngadap gmbr yg sama selama mngkin 30 mnt dan mngkin samapi 2 jam..so x heranlah kalau korang jemu dgn gmbr tu..so jgn risau kalau gmbr tu korang nmpk x cntik..just tnya org sekeliling korang..'ok x'..?...korang just tgglakn dulu gambar yg korang edit tu mngkin sehari..then buka balik..edit lah se-detail-nya...

korang kenalah rajin usya2 tutorial kat internet..aku pun mcm tu dulu...dr x tahu ape fungsi2 tools tu...aku explore satu2...hehe..tentang tutorial..kalau korang nk tahu something...blh je tny aku..tu pun kalau aku tahu...then maybe aku akn buat tutorial untuk korang...request la ye..ececeh..mcm ak bgus sgt plak..nnti kalau aku senang aku buat..n...sila kirim gmbar korang untuk dijadikan model...tu pun kalau korang x kesah..so kalau nk glamour kat blog aku,.request la...ahhahaha...tp x ramai la yg tgk..sbb blog aku ni terpinggir..ahhahaaha..

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.