Monday, January 31, 2011

header free lagi..!

agak-agak ada orang nak x header ni...perlu buat soalan macam header sebelum ni ke?..ke bagi je kat sape2...tettttt

Sunday, January 30, 2011

empunya header tersebut...

wah wah wah....jawapan semalam...


1) pada umur berapakah aku pertama kali naik bas..?
 ~yg ni hampir semua betul...darjah 6...g lawatan ke melaka..kuala lumpur..dan putrajaya...first time jalan jauh ni...

2) pada umur berapakah aku pertama kali naik bas sorang-sorang..?
~yg ni, kalau diikutkan...memang tak ada sorang pun yg betul...hahahaha...jawapan dia...masa aku umur 16 tahun...aku masuk asrama masa tingkatan empat...SEMSAS..masa ni aku memang balik sorang-sorang....kepada mi-fie..maksud sorang-sorang tu aku naik bas dengan tak ditemani oleh sesiapa..lol..bukan naik bas seorang diri....


btw, pemenang dia jatuh kepada.....mi-fie jugak....sebab....sebab soalan pertama...tepat siap dengan alasan untuk menyokong jawapan tu...dan yg kedua..walaupun x tepat...aku consider tepat..sebab...secara logiknya memang betul..hahahaha...mi-fie..ni suggestion aku untuk header tu...kalau nak tambah sket-sket boleh...later bgthu balik..okeh...aku rushing sebnarnya ni..kawan aku menunggu di bilik die untuk menonton movie bersama-sama...yeahhhh







dan..yg x dpt teka dgn betul tu...takpe...aku ada satu lg header....tengok ni...mungkin esok or lusa..aku tanya soalan lg....

 

Friday, January 28, 2011

header free kat sini..!

sebelum ni..aku ada cakap nak buatkan header untuk follower ke seratus aku...then semalam..follower aku genap seratus...so nak kata bertuah kat follower ke seratus tu x jugak kot..sebab bukan aku nak bg kereta pon..hahahah...tp cuma header...tambahan pula..(dramatik gila ayat karangan BM ni)..follower ke seratus ni memang selalu bagi header kat follower dia jugak...mula-mula, aku fikir...xkan lah si Farique ni nak suruh aku buatkan header untuk dia...dia kan dah banyak buat header...diakan dh kreatif..jiwa itu seni!..eh silap-silap...~seni itu jiwa~..heehe..kan kan kan....namun begitu..ahhahha....aku x sangka kot...yg dia komen kat entri semalam tu...dia request header...hahahahaha...teruja kot....haishhhh..susah jugak ni...dia yang dh berpengalaman buat header tu bg kepercayaan kat aku suruh buat header untuk blog dia..perghhh...mcm gempak je..hahaha...entah-entah nanti kena gelak je..hahhahaha....okeh..pape pon...aku akan buat lah jugak..dah tuan dia dah mintak kan...heheehhe...tp..aku x rasa yg header tu siap secepat mungkin...nanti lepas raya cina mungkin..hah hah hah....


dan..seperti yang dijanjikan dalam entri semalam...aku nak bagi header kat atas ni..dengan menjawab soalan aku....oh....btw...oleh kerana aku gila membuat header dihujung minggu ni..petang tadi aku berjaya siapkan satu lg...bhhahaah...untuk header tu..aku akan bg esok or lusa pulak....okeh..tentang soalan tu..aku buntu idea seh...hahaha...malam ni..ade banyak gila bas masuk dalam kampus aku..sebab kampus aku jd tempat atlit-atlit bermalam untuk minggu ni rasanya...haha..so solannya ade kaitan dgn bas...dan korang cuma teka je ye...kira sapa yg jawapan paling hampir pun aku istiharkan menang...malam esok aku bgthu jawapan...

1) pada umur berapakah aku pertama kali naik bas..?
2) pada umur berapakah aku pertama kali naik bas sorang-sorang..?

hahahaha....so siapa teka paling tepat menang lah ye...hahahaha...errrr...ni untuk korang-korang yang nak header ni je ye...nanti jgn teka betul..tp xnak pulak..ahhaahah...so selamat menjawab..korang cuma perlu komen kat entri ni je ye....x payah semangat-semangat buat entri ke apa..? ni bukan contest..hoho

siapa nak header free..?


ape kabor semua....permulaan hujung minggu yg agak menyenangkan bagi aku...btw...macam biasa..aku nak rengetkan tentang assignment lah~...padahal memang tugas aku untuk belajar!..bukan bermain..hahahah..okey..abaikan pasal tu..mlm ni aku enjoykan diri dgn cuba menghasilkan header diatas...dah siap pon...suku mlm jugak nk siap..hehehe....header ni aku buat suka-suka je...so ingat nak bagi je pada sesapa yang berpotensi untuk dapat...kalau aku main bagi je..x adil kot...err..ade ke org nak header aku buat ni...hahahaha..perasan je lebih...

so sesiapa yang berkenan dengan header ni.....ambil lah...TAPI..bersyarat...ade sesi kelayakan untuk dapatkan benda alah ni...hahaha... 

'korang cuma teka jawapan utk soklan aku akan post malam esok'

...okay?...then jawapan siapa yang aku anggap aku suka...atau betul...dapat lah header ni..oh ye..kalau xnak header diatas...sila jangan take part okey...

dan aku masih mencari follower ke seratus untuk dapat header free lg...aku buat untuk blog dia....okehhh....so kalau ade yg berminat dgn header kat atas ni...tunggu mlm esok ye... 

jgn risau..xde syarat lain pon..aku bukan buat contest..

korang cuma komen je jwpn tu kat bawah entri mlm esok...hehe...okeh..aku pon tgh pikir soklan ape nk bg ni...cisss..mcm gempak je..ahhhaha.... 

soklan simple je...aku xkan suh korang karang jwapan..mngkin aku tny..ape mknan feveret aku ke..hobi aku ke..benda simple...

korang teka jelah..sbb niat aku cuma nak bagi header ni je..bkn nak buat contest
..huhu

nama blog korang akn digantikan di 'blog saya' tu..the gmbar korang kat blakang...so arap-arap ade lah yang sudi meneka jwpn ye...tentang warna..aku cuba ubah tone warna bg sesuai dgn blog korang...=)

Tuesday, January 25, 2011

Hanya ingin kau tahu

pernah dengar lagu 'Hanya ingin kau tahu'?..Republik...band indon..bes..jiwang..indon ni pandai jugak main dengan perasaan orang melalui lagu..cewahhhh...ok..kalau biasanya..selalu tengok blogger-blogger perempuan akan paste kan lagu-lagu yg diorang tengah layan kat blog diorang....dan aku...aku over sket..aku sertakan cerpen untuk lagu ni..kira lagu tema lah...well...keber-jiwang-an itu selalu bg aku ilham....so layan lah~..oh ye..ni untuk 18 keatas ye..budak-budak x boleh..pergi baca buku..ahhaha...dan kalau anda berkecenderung untuk muntah purple bila baca cerpen jiwang..sila jangan teruskan..okay...aku cadangkankan korang scroll down dulu..then playkan kedua-dua music player dan terus tekan pause..then baru start baca..bila sampai dekat music player tu..korang baru play..hahah..macam gempak je....nanti xde la sekat-sekat..kalau sekat-sekat jugak..pandai-pandai lah cari music sendiri..hehehe


Sunday, January 23, 2011

benda nakal aku pernah buat zaman sekolah..!

kalau nak cerita pasal aku macam mana kat sekolah..huh..segan lah sehhhh...lurus bendul..mungkin masa tu aku x berfikir secara meluas lagi..okeh..malam ni aku xnak buka cerita yg memalukan tu..err..tp benda yg memalukan tu lah akan buat kita senyum kan..hahaha..okay..skarang den nak habak kat hampa semua benda-benda yg nakal aku buat dulu..padahal ade satu dua je..tu pun masa nak last2 skolah sbb masa tu baru aku rasa matang dan mula ada perasaan ganass macam nak bom skolah..hak3..

aku ni penghuni asrama penuh..bukan asrama tu yg penuh..SBP...semangat aku tulis sbp padahal semua org dh tahu..ok..kalau ikut sistem asrama penuh..kerajaan..biasa lah..makanan mesti nak yg sihat2 kan..tp x sihat mana jugak..so kat asrama memang jarang dapat minum air sejuk..kalau sekali minum tu memang rasa macam hari raya pon ade..padahal kat kantin ade je jual..kebiasaan nya..bila tiba prep malam, kitorang akan bawa satu botol besar air masak *botol yg selalu amoy2 bawa tu* yg dah siap-siap kitorang tadah kat water heater lepas smayang isya'...skolah aku xde water cooler!..so setiap malam memang masing2 mngidam nk minum ais..entah penyakit ape ntah..mungkin sbb penat main petang kat padang..haha...untuk mendapat kan ais ni..kitorang memang selalu buat muka seposen g kat kantin mintak ais dengan makcik tu..makcik tu baik..selalu bagi punya lah..


ada skali tu..aku ngan kawan aku mcm biasa nk pergi mintak ais.. dah siap2 bawa botol besar tu dah..tup-tup makcik xde...  dan demi untuk mendapatkan ais tu... kitorang ceroboh masuk dalam kantin tu..hahaha...aku masa tu dh x lurus bendul sgt.. so aku buat tu sbb nk rasa jd jahat jugak hhahaha... entah macam mana aku pon x tahu.. si kawan aku ni mcm tahu2 je camana nk masuk dlm kantin tu.. haha.. dan-dan je dia tahu yg pintu sebelah blakang x kunci.. tp pintu tu diorang sendal dgn tong gas kosong.. so kawan aku ni slow2 tolak pintu...yeahh..pintu berjaya dibuka... perghh.. masa tu aku dh cuak gila dowhh... pastu boleh plak dia suruh aku g ambek ais dlm peti... dia plak nk jaga line..  perghh..dh macam pencuri berwawasan  dh masa tu..aku ni...k etar2 kot.. masa tu neraka.. kena gantung skolah.. kena buang asrama.. kena halau rumah.. semua main lompat-lompat dalam kepala aku.. bengong!.. hahaa.. masa nak ambek ais tu.. aku ade pusing-pusing blakang..m ana lah tahu kot-kot makcik tu pasang penjaga ke, pendamping ke.. saka segala bagai ke.. haha... huh..nasib baik xde... pastu dh selesai ambek ais.. aku pon wat muka slambe dpn member aku ni.. konon-konon aku ni profesional lah.. palehotak kau berjambul.. aku pun selamba nk keluar guna pintu blakang td.. haha.. pastu kawan aku panggil aku..'bahalul..sini lah'..hahahaa... dah sah2 lah kantoi kalau keluar ikut pintu belakang..sapa nk tolak tong gas tu rapat ke pintu balik..jeng3...ahahha..so kitorang keluar ikut pintu depan..pintu tu boleh lock dari dalam..so xde sebarang kesan lah, kesan ais yg separuh hilang ade lah..hahaaha...pastu bila dah masuk kelas... kitorang wat muka selamba mak nyah je...s o ais yg separa haram itu kami kongsi bersama.. hahaha... tp masa akhir tahun kitorang mintak halal dengan makcik tu.. makcik tu baik gila.. kalau petang2 aku lepak kat situ.. selalu bg aku minum air free...  btw, air yg x habis dijual... xpe lah makcik.. saya hargai~..



nak dijadikan cerekarama...mlm2 berikutnya..kat dewan makan sekolah aku...masa tu buah yg kitorang dapat sebijik sorang adalah buah oren...lumrah lah pelajar asrama..pantang nampak makanan lebih..mesti berebut,,so kawan aku ni..bila nampak banyak buah oren lebih..diorang duk pakat2 pi ambik...masa tu..masa senggang antara maghrib dan isya...mlm tu xde ceramah..so kitorang akan spend kan masa untuk baring2 diperut dan peha member2 sambil menghitung awek ni hot dan awek ni x hot..haha..tp biasanya selpas mengaji lah..kadang2 mls ponteng je..ahaksss...so si kawan aku ni td..bijak dan berotak geliga..pergi kantin..n buat air fresh oren...wtf...hahahahahahah...pastu..dan2 kantoi...hahaha...entah la..diorang ckp masa tu ade pekerja kantin, akak tu yg tolong menghasilkan jus oren tu..haha..tp HEM kitorang memang gampang strick wa ckp sama lu..diorang kena gantung x silap..atas kesalahan berada ditempat yg diharamkan pada waktu yg salah..tetttt...ish3..pastu semua geng2 aku yg minum jus tu pon kena panggil..aku igt lg mas tu diorang bawa kat surau...ahhaha..nasib baik aku x minum..dan nasib baik time aku ceroboh tu x kantoi..kalau x..MC percuma la aku..ahahah



huh..nostalgia beb semua tu..aku igt nak tulis pasal aku panjat pagar plak..tp len kali r...entri ni ter panjang plak...hahaha...yg pasal panjat pagar tu..aku fly sebab nk beli aiskrim..haha..~

Saturday, January 22, 2011

i miss that part..and i cant lie....

entri sejak blakang2 ni..suram..dan hanya perasaan yg bertaburan...itu yg aku fikir...sebab tu..aku rasa..aku nk delete blog ni..tp ak syg...sbb aku dh malu..aku x mampu sorokkan rasa dan segala mslah aku..walaupon x smua aku crita..tp aku bercerita...aku malu..aku cuba untuk berada ditempat kau..kau dan kau..mnyampah dengan rengetan dan perasaan aku...

entah lah...banyk kali aku cuba berhenti dari menulis entri...tp aku x boleh..aku terasa kosong...aku nk berkongsi....

i miss that part..yes..that part...masa kita mula2 kenal dulu..gelak ketawa...sedar ke x...baca ke x...semua tu selalu bermain kat kepala ni....lately....aku sedar sesuatu..kadang2 aku pujuk hati aku..cuba berfikir ke arah yg lebih positif...yes..kadang2 aku mampu...dan kadang..aku kecundang..dan segala negative itu datang menguasai otak ini....i really miss that part!!...mungkin semua busy...aku sedar..dan sangat2 sedar...dan lately jugak...aku cuba lupakan semua ni..aku cuba cari segala keburukan dan kesalahan kamu..ye..aku dapat itu...aku buat semua tu..sebab aku cuba nk jauhkan smua ni dari kepala aku..i'm not for u...and perhaps u're not for me...tp...aku x boleh...its come roll and rolling around me....yes..u..!!..the evening,...aku sengaja...n...yess..u did as same as what i'm thinking,,,

skrang...aku cuba mendiamkn diri...but i cant...setiap bunyi sound chat di fb..setiap bunyi hp...ur name came first....but...that's not u....even hp org laen yg bunyi pon...mata ni memandang hp sendiri....aku cuba luput kan semua perasaan ini...tp degan kenyataan 'mungkin' yg wujud pada negative side dan perebutan di positive side...i cant....

i cant lie myself....

Saturday, January 15, 2011

everyone have their own live..!

 lama-lama boleh gila aku camni. errr, x sampai tahap gila kot. siapa kata kawan tu kekal selamanya. everyone have their own life. everyone running the rhythm of their own life. everyone can and will change. ishh, berani aku tulis isu ni. sensitif kot. nanti ada yang terasa plak. huh. biar lah. aku keluarkan pendapat je kot. lalala


aku ke yang x reti nak bergaul..aku ke yang x reti nak ikut orang lain..terkenang, terbayang, terngiang-ngiang suara-suara kat SEMSAS dulu..pagi petang siang mlm ngan member2..even mandi pon sesama kot. aku selalu tidur petang..pastu suruh adik dorm kejut..jalan kat koridor menuju bilik mandi dgn muka baru bangun tidur..budak2 sport lecun dengan peluh aku lecun dengan air liur basi je..haha..masa mandi riuh rendah..lagu ziana zain siti nurhaliza semua keluar..main sambung2 je..ada yg suruh hulur sabun, syampu, errr, masa petang lps main petang masing2 berebut bilik mandi sbb takut lambat turun makan. kalau nasib x baik kena mandi kat tangki bawah..pressure air memang slow..masing2 turun makan bawa kain pelekat..yg junior2 mentah ni semangat siap bawa hanger lg..lepas ambil makanan duk lepak surau jap..pastu baru masuk balik..baca doa reramai..baru makan..kalau time exam..aku selalu mandi awal..pastu g lepak kantin..study sengsorang..pastu dapat air free dr makcik kantin..pastu layan jgn lupa lirik..

lepas makan..g surau smayang maghrib bjemaah..kadang2 ada ceramah..kalau ceramah best yg ada tayang2 videoi memang semua orang x miss..al maklum lagh kat hostel kurang sket medium2 cam tu...kalau agak bosan memang terbongkang kat luar surau..haha..lepas smayang isyak masing2 tukar kain plekat dgn seluar slack kain licin..pastu g prep..ngantuk tido..tp kawan still kat sbelah..masa balik dia kejut..kalau nasib malang kena tinggal..cuak gilaaaa, padahal semua dah plan tunggu kat luar pintu. pastu diorang jerit ramai2..chilake..hahaha makan..ada masa tu kalau kelas bising sangat masa prep semua kena denda duduk kat tapak perhimpunan..huh..

lpas semua aktiviti prep selesai..semua tuju ke dewan mkn..supper plak..sampai kadang2 kitorang g tengok awal2 ape menu mlm tu masa mkn mlm..kalau x sedap semua pakat balik dorm..kat dorm plak main kejar2 lah..kalau jalan2 kat coridor ade lah nampak org potong rambut lah..main kad la..huh..pastu 11.30 ngaji al-mulk..pastu tidur..dekat2 nak exam aku slalu stay up..bilik study sebelah bilik aku je..lapar aku masak r megi..pastu kalu time warden garang bertugas..memang semua diam..aku nk study pun x boleh..peraturan pkul 12 kena ttup lampu..kadang2 adeje yg mnyelinap ke bilik lain.sembang2 sampai pagi...

errrr..sumpah nostalgia....sumpah best...memori  memori dan memori...even peraturan sekolah memang x sebebas sekarang..tp sumpah best..aku rindu gila kat korang...

dekat sini..dulu masa mula2..best kot..malam2 lepak sesama..malam minggu tengok movie sampai pagi..tp skarang..sumpah x best..kadang2 terkilan jugak..tp tu lah..semua org ade life sdiri..

kat sini..pagi aku g kelas..makan tengah hari sesama..kekadang aku bungkus wat balik bilik..petang kalau aku xde kelas aku duk bilik..nak g bilik kwn aku..memasing tidur..ade jugak yg ade kelas..kalau kat semsas petang2 g study kat library..jumpa che kiah..baik gila..aku rindu che kiah..dia baik..mcm mak aku dah kat semsas tu..kadang2 kena marah sebab x bertugas..aku librarian..kat library bace paper..pastu mintak gula2 dngan che kiah..

malam aku kat sini..makan sama2..tapi skrang dh x macam dulu sgt..kadang2 turun bertiga..kadang semua turun..gelak2 memang gelak..part paling best masa makan je la kot..kalu malam minggu...dulu selalu sangat tengok movie..sampai nak muntah..sampai movie tengok kitorang tdur..berimpit2 atas katil..tp skrang..korang masing lepas balik bilik main game..online kat bilik memasing..dan aku terkontang kanting kat sini..kadang2 aku g bilik kawan aku..satu sekolah dulu...dan sekarang satu kelas jugak..ak ceita kat die je lah..dia dengar je..

tu lah..aku sorang2 kat sini..xde life..x macam dulu..kawan akan hilang..kecuali kawan sejati..ade ke kawan sejati kat dunia..everyone have their own life...sampai masa diorang akan ikut hidup mereka sendiri..kalau dia terus ada bersama kita makan dan tidur..that is not friend..that is your soulmate...sementara korang still dengan kawan korang..hepi lah dengan diorang...sebab kawan akan hilang..kalau tinggal pun 2 3 orang je..kawan sejati..

sebenarnya..kat dunia ni kita kena pandai cari ruang..jgn harap semua benda datang bergolek..jangan harap kawan yg datang..tp kita yg kena cari kawan..
~tp kalau pergi kat kawan tp memasing wat hal diorang x de guna jugak..

dan aku..terus disini..=)..walaupun senyuman tu x berapa ikhlas..aku masih nak senyum..
saya okay disini..=)


Friday, January 14, 2011

2 alam seorang blogger


time isu 2 alam dulu meletop2 xde plak aku nk bukak cerita pasal ni...haha...so apa bnde yg main sorok2 kat dalam kepala hotak korang bila baca tittle entri ni...mesti Dr Romzey kan...haha..so tu membuktikan betapa besarnya nama dan pengaruh Ddr ni....err..aku slalu keliru eja nama dia..rozmey ke romzey..?..owhh..dgr kata Ddr nk buat dRbook plak lpas ni..wah3...x sabar plak...cepat la cepat lah~...nanti bila dh ada dRbook..aku nk ttup terus facebook..buuuu..pe barang Ff Fb ni..haha..Dr shpie...wahhh3...haha..ishh..x baek lah..sian Ddr..=P

okeh...sebnarnya entri ni xde kena mngena pon dgn Ddr tu...errr..korang pernah terfikir x yg korang semua ni ada 2 alam yg belum tentu serupa..maksud aku dunia alam maya dengan dunia nyata...td aku ada TERbaca tip nk mngorat..errr..okay...abaikan dgn tajuk tu...muka aku tgh serius ni..hahaha...dlm tu dia ada ckp pasal knapa ada certain lelaki2 ensem kacak bergaya cam aku ni ade yg x pernah melekat sorang awek pon..sebab~~~...diorang ni dekat alam maya punyalah berapi..tp kat alam dr rozmey nyata..mereka lebih bersifat malu, takut, x confident dan sebagainya...err..kadang2 aku pelik...dh ensem tp x confident..woihh,,ko petik jari pon awek beratur kot...*lain lah kalu muka cam aku..(*sila baca balik ayt td dgn perasaan sehabis tacing..)

macam blog lah jugak...korang hengat semua blogger ni bersifat seperti apa yg mereka lafazkan kat blog mereka ke..haihhh..x kot...ade sesetengah org tu..diorang malu nk bergaul..sbbnya yg td lah..x confident dan sebagainya..wah3...okay..untuk tidak dicemuh kerana dipokrit(wahh ayt ala-ala parlimen ni)..aku juga mngaku lah..yg aku ni xde lah x seberapi ni sebanarnya...maksud aku..aku ni xde lah peramah sgt...aku ni xde lah kalau jumpa org yg kurang kenal tu aku akn bersembang x brenti...tp knapa dekat blog ni aku mcm peramah sgt..sebab bila aku menaip..aku membayangkan kwan2 terdekat aku je yg baca dulu...entri2 mcm ni..xde nye kot org yg x kenal aku nk baca...bukan aku selebriti ponnn...kalau entri tutorial Photoshop tu aku percaya r yg orang akan baca...

berbalik kepada 2 alam td...kalau dekat facebook...punyalah..lancar je kan menaip kat chat box tu....ayat berapi gila..bila kat luar bila jumpa....tetttt...sepatah haram pon x kluar,,,kalau boleh nk sorok muka dalam baju...kalau call pon gtu jugak...sembang x igt dunia..tp kat luar cehhhh...hahaha...tp aku kalau kat call..aku lebih malu berbanding kat dunia luar..wahhh..shahfri ni pandai malu ke..wakakakaka...x tahu lah ape punca sebnar...errr...korang pernah x bila bersembang kat telipon...masing2 terkedu dan diam....huhhh...aku memang tension btol mnde ni terjadi...masa2 camni..otak aku memang liar la mencari idea...ahahhaha...pastu bunyi yg akn kluar dr aku..ermmm ermm dan ermmm...huh...dan yg paling x leh bla..bila xde idea..x smena-mena aku akn berdialog..'ha mcm tu r'...hahahahahaahha...ade tu caller aku tu tanya balik..'mcm tu ape..?'..hahaha...bengongg...so kalau ko nk bersembang dgn aku kat call....kalu ayt2 camtu kluar memang sah2 aku xde idea...sbenanya bila aku ckp camtu...aku xnak mendiamkan keadaan...sebab nnti kalu dua2 pihak diam..perkara yg akan dilakukan adalah menamatkan panggilan tu,...sob3..sedeh sudah..hahaha...so kalau aku berdialog ade la point lg..kah3...pandai x aku..hik3...tetttt

Wednesday, January 12, 2011

SEGMEN MADAH PUJANGGA







..hidup..
ada masanya gelap
ada kalanya terang
bukan malam dan siang menjadi percaturan
tapi hati setiap insan
berjalan meneroka liku-liku akar masalah
menyusur aliran sungai bahagia

percaturan kusimpulkan dedaunan berguguran
kala angin meniup
ia hadir
namun mengertilah
walaupun daun percaturan itu memenuhi segenap lantai bumi
ia pasti akan kering dan lenyap
kerana hujan pasti muncul
dan pelangi menceriakan hari

Tuesday, January 11, 2011

mari mengorat awek difacebook

wahhh...lame bebenor x mengupdate...tettt...entri ni xde gambar ok..aku mls gila nk mencari...haha..2 3 hari ni...aku ada baca psl Mark Zukerberg tu nk ttup facebook dan pekebenda entah...entah betul entah tak kan...tp kalau betul..mcm x bes je...tetttt...nanti berpusu-pusu dan berduyun-duyun lah manusia sibuk nak sign up blogger...wahhh..sila-sila...so stiap apa yg berlaku adalah pro n con kan....tp benda camni x boleh percaya sangat..sekarang banyak khabar angin je..tggu je lah..biar waktu yg menentukan..cewahhh

okay...normal bagi setiap pennguna facebook....lelaki atau perempuan...stalking..bukan stoking..ahahha...yeahhh..jgn nk nafi-nafi noh...paling sopan pun mesti korang stalk aktiviti kwn-kwn korang kan..so lebih kurang la tu...dan bila ada lelaki hensem macam aku ke perempuan hot ke...memang andalah sasaran utama...

okay..tadi..aku ternampak lah dekat news feet tu..ada notification psl new profile picture..kawan aku ni cun la jugak..so..oleh kerana aktiviti stalk meng-stalk ni adalah sebahagian drpd kehidupan aku  facebook..aku pun usya lah wall dia..btw...aku x lah kenal sgt die..kira cam kenalan la..jap2...sila bersangka baik terhadap aku..aku bukan stalker terhebat malaya okeh..hahaha *ayt cover

okay..yang x boleh bla...dekat wall dia...penuh dengan kiriman salam dan ucapan 'hai' drpd jejaka-jejaka yg hensem2 dan macho2 belaka *tgn didada mata keatas...what the..???? HaaaaaaaHa...agak2 lah wei..awek aku tu...ter-over kemaruk friendly sgt aku rasa..silalah jaga airmuka anda...dh la wall budak tu penuh ngan ucapan camtu je..untung lah~ budak tu..ramai peminat..haha..yg die plak g lyn je kot..hishhh...tetttt..kot ye pon nak kenal sgt..PM je lah...ni siap tanya2 bagai..'hai, boleh berkenalan?'...wahh..sopannya..bertanya dahulu...rasa mcm zaman2 skolah menengah rendah dulu plak..dpt no phone awek..text..'boleh berkenalan'...ahah..hai shahfri, mcm berpengalaman je...hahaa...x pyh la bgthu semua org yg kau nak kenal dia...ke nak tunjuk macho..ahhahaa...bnyk lg cara lah...pastu ada tu..ade gak yg post..'sorry lambat reply message u smlm...' ..what theeeeee????..kalau ayt dia..'sorry TIDAK reply message u smlm'..ni aku consider lah..maybe xde kredit..yg ni apa tujuan sebenar????...padahal kat bwh tu ade recent activity yg menyatakan diorang baru berkawan di facebook..

"ahahaha..alah Shahfri..ko je yg jeles...hak2...bla la"...oh yeahh...ape ke bangang aku nak jeles ngn menda2 tu..bukan aku kenal budak tu pun..tp tu lah..semua org ada pendapat sendiri kot..aku berani potong jarilah..kalau korang duk baca news feet kat home tu..mesti ada korang bermonolog..."ishh dia ni".."errr..ntah pape".."ensemnyeeeeeerrr"..."cun  gileeerrr"...kan9..?? ..menda2 mcm ni semua orang alami lah..normal...kalau berblog pun sama jugak...tapi kalau nak stalk pon jgn lah lebih..relex2 sudah...jgn sampai ko selongkar habis semua benda..lalu lalang kat wall die dah cukup kot...tetapi..benda yang aku nk ckp..psl td..kalau akulah jadi awek tu..aku malu....ye r..org duk tulis itu ini kat wall aku...yg ni nak kenal..yg ni say hai..yg ni kirim slm...tp tu kalau aku la...kalau korang aku x tahu plak...haha

ha ni satu lg..aku x paham la..ape kejadahnya mereka2 yg create page untuk kutuk2 orang2 lain...td masa aku blogwalking..ada plak ulas pasal page terbaru..'kami x setuju anna rafali menang AJL'...hari tu elia awek apex dh kena...hishh...hahahaa...btw aku terkejut bila tahu dia menang..n ada lah terdetik gak yg cam x bes dia menang..baru lg kot...tp xde lah aku nk g kutuk2...hahaha..sapa aku...manusia2...kita berbeza