Sunday, February 20, 2011

Header yg cantik-cantik

ahahha...sori..tittle entri ni mcm nak kena mkn pelempang..angkat bakul sendiri..ahhaa...tp..trafik beb trafik...ahhaha

skrang...aku dh rasa ape itu BERKERJA..fuhhh...penat seh...tidur pkul 4 5 pg...bgn terus ngadap komputer...dan hari ni..aku x lunch...tahniah...semuanya gara2..c programming...assignment akhir tahun biasa r...kaw2 punya...fuhh..lps ni nk kena compiling bibliography kejadah semua tu..huh...subjek2 yg x core ni memang cenggini..die punya assingment fulamakkkk..haaa...tp kira adil la...kalau subjek core korang kena study tuk final..menda2 alah camni korang kena lah wat keja sket...daowhhh..n skrang kepala aku berdenyut2...lapar campur merana..dah la demam..*ada sesiapa bersimapati x???..

okey...skrang aku nk mintak maaf plak kpd 2 org member aku ni..sbb..header korang baru je siap td...aku rush jugak nk siapkan hari ni sbb aku gatal sgt g janjikan yg siap plg lewat ptg ahd...so janji kena lah ditunaikan..itu satu moral value ye adik2..haha...xde lah...sbenarnya ak kesian jugak kat diorang tunggu punya tunggu kan...dah dekat sebulan ada kot penantian diorang..hahaha..so mintak maaf ye...dan...aku harap korang puas hati lah dgn ape yg aku buat tu...okeh..aku dh pening gila ni...lapar..nak pongsan pun ade...kat sini aku tunjuk preview je lah...nanti korang contact aku...aku bg link untuk download...=)

yg ni untuk blog jiwa gua
haizul...seorang yg sgt cerewet..huh..hahha...tp demi memenuhi hati pelanggan..aku usahakan jugak...so disaat2 akhir aku melengkapkan header ni..aku srh die duk sebelah aku..mana x suka..ckp terus..hahaha....haizul oh haizul...masa mula2 dia mntak ade bgunan2 byk..nak urban..warna warni sket..pastu nak plak kereta mini...pastu nak yg retro...bg kuning..nak putih..bahhahahaha....tp oleh kerana beliau berpuas hati..aku x kesah cerewet mana pun jiwa gua tu...yg penting aku x buat header syok sendiri...haha...






dan ni plak untuk cik mifie...pemenang kepada soalan yg aku bg hr tu..=)...mi fie ni xde lah cerewet mana...tp selalu jugak tny..bila nk siap..ahha..kesian die..kalau korang perasan..firstnya..header ni lebih kpd warna hijau...then dah nama perempuan..mesti lah nk nmpk girllll sket kan...so pink le jwbnya..dgn tambahan sedikit bungaan yg cam ala2 techno tu...maybe nmpak padan lah dgn header tu..so xde lah nmpk ketinggalan sgt...dan header ni ceria!..ahha..













so skarang...aku nak tarik nafas legaaaaa...dan hembus kuat2...ahhaha...

Thursday, February 10, 2011

macam mana nak jadikan gambar korang sebagai satu lukisan kartun,,part2


untuk pembuka bicara entri kali ni...*cewahhh...aku nak mintak sorry kat korang yawww...korang tu bagi mereka yg tunggu aku buat part 2 untuk tutorial ni...dah dekat 2 bulan baru aku nak sambung kan..hahaha...bukan ape sehh...ptama memenag aku ngaku yg aku malas...kdua..sbb memang aku rasa aku dh makin sama level ke-busy-an aku dgn PM skarang..hahaha..dan lg satu..aku tunggu orang suruh aku sambung..then now ada lah yg suruh sambung...so bagi tak menghampakan korang..aku buat lorh..hoho...

okey bg korang yg first tengok tiutorial ni..korang kena buat yg part 1 dulu...ni kira sambungan dari part 1..so sebarang kepelupaan atau kegusaran dan juga turut mengundang keserabutan..sila refer part 1 yaww...tutorial ni panjang lebar kot..

bg mereka yg baru nak mula belajar PS..korang bacalah ulasan setiap step tu untuk faham..bg diorang yg dh terror selok belok toolsssss dalam ps ni..korang baca discription(sequence step) yg aku buat tu pun dh cukup