Sunday, March 27, 2011

couple atau single ?

sekarang, dekat facebook banyak betul soklan kan.. yang kena undi-undi tu, haiyaaaa, bila dh banyak sgt soklan-soklan cenggitu, rasa serabut pun ada, haha, abaikan

tadi aku ternampak ada satu soklan, couple ke single bes?


kau ada rasa tak apa yang aku rasa? secara dasarnya, cewahhhh, undian ni lebih kepada soklan berbunyi, "anda tidak pernah couple atau anda telah putus cinta" hah, faham tak maksud aku.. orang yang tak pernah couple dan sekarang tengah layan cerita drama jiwang berkarat hijau korea atau tengah baca novel-novel cintun alaf 21, atau pun yang tengah lonely tahap hidup sebatang kara akan jawab "couple bes~" dannnnnn, yg tengah putus cinta, yg tgh hepi-hepi hidup tanpa batasan dari manusia bergelar pakwe akan jawab "single bes~"

kan kan kan? jawapan daripada orang yang jawab soklan ni akan lebih kepada apa yang dia rasa sekarang, tu sbb aku kata soalan ni patutnya berbunyi "anda tidak pernah couple atau anda telah putus cinta", tapi benda ni sebagai pengisi masa lapang je, dont take it to serious. tapi merujuk kepada undia tu, single bes, maknanya ramai yg tengah putus cinta ke? hah hah hah, 

single, maknanya mesti bebas kan, so ramai yang suka kebebasan, maknanya kalau kau couple atau kawin sekalipun, jgnlah jadikan pasangan kau tu macam hanya semata-mata diciptakan untuk kau. macam lagu 'tercipta untuk ku', hah, walaupun memang kadang-kadang si pakwe ni cepat jeles bila si awek tu terlalu bebas berkawan rapat dengan lelaki, tapi cuba fikir, manusia ni memang secara puratanya tak suka dikongkong. so kau nak kawal hidup pasangan kau then dia tak suka, at the end clash...atau kau cuba faham cara hidup dia dan jgn terlalu sekat dia then dia hepi dan hubungan korang kekal. tapi kena jujur jugak, dan pasangan tu kenalah faham, walaupun pakwe or makwe kau tak sekat kebebasan kau, janganlah sampai kau terlalu bebas sampai lupa kau ada dia..huhhhh, oh ye, toleransi juga penting, mcm lagu kekanda adinda

Komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,



shahfri shpie bercakap tentang cinta? hahahaha,

4 comments:

cikdieyla said...

mana soalan tu???aku nak jawabbb..hahha

talibaru said...

shahfri shpie bercakap tentang cinta? wauuu! dr love is here bebehh! haahahah

HanaHideaki said...

of course la single lg besh...
xyah terikat ngn sape2...hahahaha...

HanaHideaki said...

of course la single lg besh...
xyah terikat ngn sape2...hahahaha...