Tuesday, August 16, 2011

hanya cinta monyet...

hi, lama x buat post...

semalam baru brenti kerja, so lepas ni kebosanan akan mengenapi segenap ruang hidup lah kot, dan mungkin aku akan lagi banyak buat post kat sisni..*mungkin

ras tertarik dengan kenyataan sorang brader ni kat fb, aku x kenal dia secara langsung, tapi dia satu uitm dgn aku dulu, aku tak tahu sejak bila dia ada dalam friend list aku, ok, mari menuju ke arah point yg lebih lurus dan terang, ini keyataan yang agak berani mati beliau


see, ramai kan yang like, dan aku bangga menjadi salah satu yang berfikiran seperti mereka. lalalala, kenapa nak pikir jauh sangat sampai kawen? walhal kita x tahu sapa jodoh kita,

kalau couple, jangan lah letak harapan sampai kau nak kawen dengan dia, nanti kalau kau kecewa, mula lah, xnak couple lah, kau pikir kau loser dlm cinta lah hape lah! kecewa bahagia tu normallah, walaupun benda tu perit, kita bukan dekat syurga sekarang, yang mana manis je kita telan, kita dekat dunia.. haha

kau tahu saintis yang buat mentol tu, aku x igt nama dia doh! tapi aku rasa kau pon pernah dengar inpirasi pasal kisah dia, dia nak cipta mentol yang menerangi dunia tu bukan sekali dia buat terus menyala,  kali ke seratus kot baru berjaya, mentol pecah, luka sebab kena laca mentol, mungkin pernah kena renjatan, tapi dia tetap berusaha, kegagalan tu dia jadikan pengalaman lah..baru bleh berjaya cipta sesuatu yang kita inginkan.. weh, kalau kau buat eksperimen pon, kau kena repeat 3 kali tuk dapat dia punya real answer..

jangan sekat bahagia yang kau akan dapat kerana kisah silam dan terlalu inginkan kesempurnaan. just keep going, doa, kalau itu jodoh kau maka ye lah, kalau tak, nak buat macam mana, derita sengsara tu sekejap je, lain lah kalau kau jenis yang mmg mencintai sepenuh hati dan perasaan. tak salah kalau tu diri kau, tapi macam brader td cakap,jagan lah bila couple je, terus kau harap dia jadi pasangan kau, tapi janganlah pulak bila couple je, kau terus pikir yang kau dengan dia mungkin jodoh mungkin x, nanti gaduh sket terus kau clash plak, sbb dalam kepala kau xde inisiatif tuk cuba cari kepastian samada dia adalah dia, atau dia buakan dia..





aku bukan cuba untuk katakan yang bila ada orang propose kau, kau terus akan kata ye, sebab saje nak cuba-cuba, then kalau clash, clash lah. itu player namanya! kau ada hak untuk memilih, tapi, sila jangan gunakan kekecewaan kau yang lepas untuk hari esok, sampai bila kau nak tunggu? sampai putera raja datang mengadap? sampai jambatan emas terbina? sampai setempayan darah nyamuk terhidang? haha..kejam

but please..be ready, bukan kau semata-mata simpati dengan orang,

No comments: